Get inspired by floral creative Elisabeth Noël

Elisabeth Noël. Nadat we samen op het middelbaar zaten, en elkaar 10 jaar uit het oog zijn verloren, ontmoeten we elkaar terug bij een gezamenlijke vriendin. We zijn tot onze grote vreugde allebei bruidsmeisje en vormen vanaf dat moment een dreamteam in het organiseren van het beste vrijgezellenweekend ooit.


Elisabeth heeft niet stilgezeten en heeft zich intussen ontpopt tot een inspiratie pur sang. Ze houdt van mooie dingen, en weet die als geen ander in beeld te brengen. In het dagelijkse leven is zij shopmanager, daarnaast enthousiaste floral creative. Vorig jaar waagde ze de sprong en startte ze in bijberoep haar eigen bedrijfje. Haar prachtige stijl, haar mooie fotografie en haar gevoel voor ondernemen, heeft haar naam intussen op de kaart gezet.Elisabeth Noël als 'Floral Creative'

Hoe en waar is het allemaal begonnen?

Het begon allemaal toen ik mijn huis kocht. Ik hou van gezelligheid in huis en daar kunnen bloemen zeker niet bij ontbreken. Enkel vond ik de boeketjes in de bloemenzaken steeds hetzelfde en een beetje oubollig. Dus koos ik steeds mijn eigen bloemen uit en maakte er zelf thuis een boeket mee. Daar kreeg ik steeds leuke reacties op van vrienden en familie. Op een dag vroeg Klaartje, een heel goede vriendin, mij om een huwelijksboeket voor haar te maken. JA! Daar moest ik geen seconde over twijfelen. Alles is dus heel spontaan gegroeid, ik heb geen opleiding gevolgd, maar ik heb op eigen gevoel boeketten gecreëerd.


Was het voor jou een moeilijke beslissing om je eigen bedrijfje op te starten?

Ik heb wel even getwijfeld. Toen ik met bloemen begon te werken was het voor mij ook iets persoonlijk en was het helemaal niet mijn intentie om er professioneel mee te starten. Natuurlijk postte ik wel steeds foto’s van mijn creaties op Instagram. Het was voornamelijk na de foto’s van het bruidsboeket dat ik voor Klaartje maken dat ik ineens aanvragen begon binnen te krijgen. In 2018 heb ik dan toch beslist om er voorzichtig in bijberoep mee te starten. En achteraf denk je dan: dit had ik zo veel eerder moeten doen!Je hebt een fulltime job, die je combineert als floral creative. Ik kan me voorstellen dat dat veel organisatie vraagt. Hoe pak je dit aan?

Een goede planning is een must! In het begin heb ik mij daar aan mispakt. In al mijn enthousiasme nam ik alles aan wat er op mijn pad kwam. Maar dat resulteerde ook in een héél drukke zomer waar er iedere week wel iets op de agenda stond. Soms zelfs twee huwelijken op één weekend. Daar heb ik zeker uit geleerd, maar nu betrap ik me er nog op dat ik moeilijk neen kan zeggen tegen leuke aanvragen die binnenkomen. Dit jaar doe ik 1, soms 2 huwelijken op een maand. En dat is genoeg. Ik organiseer ook veel workshops en klanten kunnen maandelijks een boeket bij mij komen afhalen. Op deze manier werkt het prima voor mij!

Hoe zorg jij voor naambekendheid? Heb je ooit een marketingplan uitgewerkt?

In het begin heb ik gebruik gemaakt van advertenties op Instagram en Facebook, maar daar ben ik snel mee gestopt. Je krijgt veel likes, maar een echt klantenpubliek levert het niet op. Af en toe organiseer ik ook een give-away, maar ik vraag nooit om mij verplicht te volgen. Dit moet uit de mensen zelf komen, anders ontvolgen ze je weer wanneer de give-away afloopt. Ik probeer vooral via sociale media te laten zien wie ik ben en wat ik doe. All Things Elisabeth blijft ook mijn persoonlijk profiel en ik vind het zelf leuk dat iedereen ook kan zien wie ik ben als persoon naast mijn bijberoep als floriste.


Hoe blijf je geïnspireerd?

Veel bloemen zijn seizoensgebonden waardoor je vaak afwisseling hebt in het aanbod. En gelukkig maar! Zo probeer je ook nieuwe dingen. Ik volg ook veel andere floristen op Instagram en dat inspireert ook enorm. Zo waag je je ook sneller aan andere kleurcombinaties en werk je met andere structuren in je boeketten. Op Instagram is er ook een heerlijk community gevoel – iedereen steunt elkaar.


Wat betekent ondernemen voor jou?

Ondernemen voor mij is je passie naar buiten brengen en mensen meekrijgen in je verhaal. Ik wil hier zeker nog in groeien, maar het moet leuk blijven. Het moment dat mijn passie een verplichting wordt, dan weet ik dat ik te ver ga. Ik wil zo lang mogelijk mijn avontuur als floral creative blijven combineren met mijn fulltime job. Maar mijn droom is stiekem wel om ooit een eigen bloemenwinkel te hebben.


Je geeft ook veel workshops, ben je niet bang voor concurrentie?

Absoluut niet! Dat is net het opzet van mijn workshops. Ik wil mensen laten zien hoe fijn het is om met bloemen te werken en hoe je zelf je persoonlijke stijl kan ontwikkelen. Je hoeft hier helemaal niet jarenlang lessen voor te volgen want het is net die persoonlijke touch die telt. Die passie delen vind ik enorm fijn. En als mensen door één van mijn workshops de floral creative in zichzelf kan ontdekken... Dat is toch fantastisch?

Hoe sta jij tegenover samenwerken met andere ondernemers?

Ik werk enorm veel samen met andere ondernemers. Klaartje heeft haar eigen bedrijf BAM (Beauty And More). Samen organiseren we bijvoorbeeld binnenkort voor een vrijgezellen een hairstyling workshop waarbij zij zorgt voor toffe kapsels en ik de deelnemers een bloemenkransje leer maken. Ook met Homeslice organiseer ik vaak een workshop zoals “brunch met bloemen” of “cocktails & flowers”. En zo kan ik nog doorgaan! Moesten er ondernemers dit artikel lezen en ze hebben een leuk idee, dan sta ik daar zeker voor open. Zolang het een gezellige beleving is, ben ik he-le-maal mee!


Tot slot, kan je nog een belangrijke levensles meegeven?

Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. Ik vind het zelf enorm belangrijk om respectvol met elkaar om te gaan. Als mensen jouw vreugde delen, maar er ook voor je zijn wanneer je eens een mindere periode hebt, dan weet je dat je goed omringd wordt. Maar dat komt op de eerste plaats uit jezelf. En dat kantje van mij zal ik nooit veranderen.


Wil je zelf geïnspireerd worden door Elisabeth? Neem zeker een kijkje op haar Instagram en wie weet komt er een mooie samenwerking uit.

about          contact

  • Black Instagram Icon

© 2019 TOUSHE