'Aloha' brengt Hawaï naar Antwerpen - Chinook Vandecasteele

Ik ontmoet Chinook op het terras van Aloha Antwerp. Zij en haar vriend Tommy, beide gedreven horeca liefhebbers, zijn de trotse eigenaars van dit stukje paradijs aan Bocadero. Aloha brengt gezonde, lekkere en verse gerechten, bereid volgens de Hawaïaanse keuken. Op de menukaart staan verschillende pokébowls en overheerlijke cocktails. Het is zalig vertoeven hier op het terras. Hoe ik hier terecht kwam? Chinook vroeg me een leuke t-shirt te maken die volledig past bij het Aloha concept. Die vraag resulteerde uiteindelijk in een kleine capsule collectie die nu exclusief verkrijgbaar is in het Aloha boetiekje. Ik nam van deze gelegenheid gebruik om een reservatie vast te leggen én enkele vraagjes te stellen aan Chinook.


Chinook Vandecasteele - Aloha Antwerp

Kan je mij iets meer vertellen over het ontstaan van Aloha?

Mijn vriend, Tommy en ik zijn anderhalf jaar geleden op het idee gekomen om iets samen te doen. We wilden iets brengen rond gezonde voeding, dat ook lekker is. Maar eigenlijk hadden we geen concreet concept. Na wat online research zijn we op poké bowls gevallen, we merkten op dat dit super populair is in L.A. grote delen van Spanje, Amsterdam, … en in België kenden we dat niet. Omdat poké bowls hun oorsprong kennen in Hawaï zijn we naar daar gevlogen. We hebben er twee weken rondgetrokken, en vooral veel gegeten en gedronken (lacht). We hebben er geleerd hoe je goede sushirijst maakt en ook de Amerikaanse hospitality ontdekt. Dat is totaal anders hoe we het hier in België kennen. Na die reis wisten we allebei dat we dit naar Antwerpen wilden brengen. We wilden gewoon echt laten zien wat wij in Hawaï hadden ervaren. Eens terug in België, zijn we meteen in actie gevlogen en hebben we onze BVBA opgestart. Vorig jaar in mei zijn we uiteindelijk open gegaan.


Dit is het tweede seizoen dat jullie open zijn?

Inderdaad! Vorig jaar hebben we een super zomerseizoen gehad, het was enorm druk. Dat was voor ons soms wel een struggle. Alles was nieuw, we moesten nog heel veel leren. Daar kunnen we nu de vruchten wel van plukken. Iedereen weet nu wat hij moet doen, alles is gestructureerd. We kunnen nu veel meer genieten van wat we hebben opgebouwd.
Dit is een pop-up concept, wat doen jullie de andere maanden in het jaar?

(lacht). Die vraag krijgen wel veel. Tommy en ik zitten regelmatig in het buitenland. Wij zijn echte zomermensen en vinden het winterweer in België niet zo aangenaam dus dat proberen we te overbruggen. We proppen 12 maanden werk in vier maanden zonder weekends, zonder vrije dagen. Onze gemiddelde werkdag duurt 16 uur, dus dat zijn eigenlijk twee werkdagen in één dag. Dat is dus vier maanden echt knallen om die andere acht maanden te genieten. Maar we doen wel iets dat we echt graag doen dus het is ook niet erg om vier maanden alles te geven.


Wat deden jullie in een vorig leven?

We werkten allebei in de horeca. We hebben elkaar leren kennen in het Felix Pakhuis, ik als zaalverantwoordelijke, Tommy als chefkok. Typical story (lacht). Daarna hebben we ook een seizoen gewerkt op Bocadero maar voor een andere werkgever. Ook toen hebben we vier maanden heel hard gewerkt om daarna zes maanden te gaan reizen. Ook omdat we echt niet wisten wat we wilden doen. We hebben alles verkocht, zijn met niets vertrokken en met niets teruggekomen. We hebben nadien nog één zomer in Antwerpen gewerkt en zijn toen echt beginnen nadenken over een eigen concept. Die wereldreis heeft ons echt doen nadenken over wat we nu eigenlijk echt willen. Daar zaten we in vast.In het 'Aloha boetiekje' kan je een stukje Hawaï mee naar huis nemen. Je vindt er niet alleen de Aloha Vibes t-shirt Collectie van Aloha Antwerp terug en de Toushé capsule collectie, maar ook juweeltjes van Studio D'Anvers en Fleurzefa.

Het is een bepaalde levensstijl waar jullie voor kiezen…

Inderdaad, en je moet er natuurlijk ook bepaalde dingen voor opgeven. Dat is iets dat mensen wel eens vergeten. Wij wonen bv. heel klein, we wonen met twee op een kot. Als we gaan reizen is dat ook heel low budget. We proberen heel goedkoop te leven zodat we die reizen kunnen maken. Maar 9 to 5, nee dat is niets voor ons. Ik voel me veel beter bij de levensstijl die we nu hebben. We krijgen continu de vraag, ‘waarom doen jullie geen vaste zaak open?’. Maar dat is gewoon niets voor ons, we zouden daar niet gelukkig van worden?Op het menu staan verschillende pokébowls en overheerlijke cocktails.


Jullie hebben al veel van de wereld gezien, welke reisbestemmingen raad je aan?

Dat is moeilijk! Voor mij persoonlijk staat Hawaii op nummer één. Er hangt gewoon iets magisch over die eilanden. Voor mij voelt Hawaii aan als thuiskomen. Ik heb misschien zeven keer geweend in die twee weken dat we daar waren, gewoon omdat ik wist dat ik terug moest vertrekken. Ik zou het misschien wel niet aanraden als travel destination omdat het heel duur is, en het is en blijft Amerika. Je moet heel veel regelen om ergens te geraken, dat maakt het minder toegankelijk. Op nummer twee staat de Fillipijnen. Die natuur is daar enorm prachtig. Maar waar we zeker elk jaar of elke twee jaar naartoe zullen blijven gaan is Thailand. Voor ons heeft Thailand alles. Eten, sfeer, cultuur, … wij zijn daar misschien wat atypisch in, maar wij zijn graag tussen de mensen. We vinden het fantastisch om twee weken in Bangkok te zitten in de drukte. Voor ons hoeft een onbewoond eiland met de voeten in het zand niet echt, wij zitten liever in drukke ‘barrekes’ (lacht). Maar om te eindigen, Hawaii staat absoluut op mijn nummer één!
Reserveer snel een plekje via de website van Aloha Antwerp of neem een kijkje op hun Instagram. De volledige Aloha Vibes Collection vind je hier terug.


Fotografie - ByNouchka - www.bynouchka.com
about          contact

  • Black Instagram Icon

© 2019 TOUSHE